Florida 1962 PDF Skriv ut Skicka sidan

 

Florida

Harry Becker kontrakterades för konstruktion av Florida 1962. Gamleby Yachtvarv hade planerna att serietillverka modellen som döptes till Florida. Dock byggdes bara en båt då priset vid tidpunkten låg något högt i förhållande till bla Saxaren. Modellen utgår från en tidigare konstruktion från 1956.

Skrovet är gjort i mahogny på ekspant med ett högt fribord och botten utformad med stegkonstruktion. Florida utrustades med två kojer i fören och fasta kojer i akterruffen. Dinetten kan även ändras till dubbelkoj vilket gav totalt 6 kojplatser.

Rtining Florida

Fakta

Längd: 10 m

Bredd:   3 m

Motor: 6-cylindrig Ford Diesel Tp NG 6, 96hk.

 

Florida utrustades med sufflett, polyesterskumdynor klädda med blå smärting, kylskåp Electrolux för fotogendrift, pentry med rostfri diskho, "perstorpspatta" på pentry och dinettebord, Primus Punkerkök, marintoalett, tvättställ av plast i toalettrum, belsag och el-belysning samt ett styck 12 volts batteri för motor.

Båtens bordläggning, ruffsidor och inredningsdetaljer tillverkades i afrikansk mahogny, skotten i marinplywood klätt med duk. All notning utfördes med gummikitt. Köl och spant i massiv ek. I Utrustningen ingick även dragg, båtsahke, 3st fendrar, 2st förtöjningsändar, ankarlina och flagga.

Florida ursutades med en 6-cylindrig Ford diesel med 96hk (sötvattenskylning), Teleflex gasreglage, Hydraulisk manövrering av motorns backslag, självhammande rodersnäcka med wiremanövrering.

Priset uppskattades till ca 60 000 kr men med utrustning såldes den för 69 800 kr exl omsättningsskatt.

Senast uppdaterad 2009-12-06 13:45
 
RocketTheme Joomla Templates